СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Cвоєчасні розрахунки за використану електричну енергію - запорука надійної роботи електромереж. 

Новини / 18.06.2018

Рятуючи корову, вінничанин втратив життя від удару електрострумом

Не зважаючи на те, що енергокомпаніями постійно проводиться роз'яснювальна робота з населенням щодо небезпеки наближення до обірваних проводів, трапляються сумні випадки, коли людина наражає себе на величезну небезпеку, нехтуючи усіма зостереженнями.

Випадок смертельного  електротравматизму стався у сусідній області. За повідомлненням прес-служби ПАТ "Вінницяобленерго" ,  14 червня о 19 год.04 хв. черговому диспетчеру ОДГ СО «Липовецькі ЕМ» надійшло повідомлення від Кол-центру ПАТ «Вінницяобленерго» про смертельний нещасний випадок електротравматизму, що стався  із 74-літнім місцевим жителем села Росоша Липовецького району. На місце події одразу виїхала комісія Товариства  на чолі з директором  з охорони праці Володимиром Віштаком, а також вчасно прибули  швидка допомога та поліція.

Після огляду місця нещасного випадку та спілкування з місцевими жителями попередньо  встановлено, що потерпілий пенсіонер вів корову з пасовища до своєї садиби. Після негоди, яка пройшла у селі, він не побачив обірваного проводу, на який наступила корова  і отримала смертельне ураження електрострумом. В цей час поряд з потерпілим знаходився його сусід, колишній працівник місцевих електромереж. Він одразу попередив чоловіка про небезпеку і попросив ні в якому разі не торкатися проводу, а сам побіг додому за спецінструментом аби  усунути небезпеку ураження струмом  для жителів села. Коли ж повернувся  на місце пригоди, то побачив, що  пенсіонер лежить на землі без ознак  життя, тримаючи в руках електричний провід. Імовірно, при спробі врятувати корову, потерпілий доторкнувся до проводу та отримав смертельне ураження електрострумом, - йдеться у акті огляду місця події нещасного випадку.

АТ "Житомиробленерго" закликає всіх мешканція Житомирської області : Дотримуватися правил з електробезпеки! Ні в якому разі не можна наближатися до обірваних проводів! При їх виявленні необхідно терміново зателефонувати до Кол-центру Житомиробленерго за телефоном (0412) 40-21-50.