СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 14.09.2022

«Розумні» лічильники для споживачів

Відповідно до Плану перспективного розвитку оператора системи розподілу АТ «Житомиробленерго» спрямовує значні технічні та фінансові ресурси на розширення автоматизації обліку, використовуючи багатофункціональні прилади обліку підвищеного ступеня захисту та можливістю інтегрування в автоматизовані системи обліку електроенергії (АСОЕ).

Багатофункціональність лічильників електричної енергії передбачає дистанційний контроль за споживанням (система щоденно «опитує» лічильники і на підставі фактичних показників проводиться точний розрахунок за спожиту електроенергію); можливість подальшого застосування багатотарифного обліку електроенергії (дані прилади обліку здатні рахувати споживання електроенергії по зонах доби) та багато іншого.

На сьогодні АТ «Житомиробленерго» встановлено та підключено до  АСКОЕ  понад 73 тисячі споживачів, до кінця 2022 року планується замінити ще значну кількість лічильників електричної енергії на багатофункціональні з можливістю включення до АСКОЕ. Така заміна приладів проходить згідно з Інвестиційною програмою та не потребує додаткових витрат для клієнтів.

Масове впровадження розумних лічильників сприяє зменшенню втрат електричної енергії в електромережах. Зростає якість обслуговування споживачів за рахунок швидкого й систематичного зчитування даних. До того ж, окрім точності та дистанційної передачі показів, такий лічильник дозволить ще й  перейти на «зонний тариф». В результаті переходу на зонний облік споживачі можуть досягнути суттєвої економії. Адже в Україні нічний тариф удвічі нижчий, ніж денний. Тому будь-який українець може економити на електриці.

Хочемо зазначити, що працівники АТ «Житомиробленерго», котрі виконують роботи по заміні приладів обліку електричної енергії у побутових споживачів згідно з виданими завданнями, обов’язково повинні бути одягнені у спецодяг Товариства та мати посвідчення працівника відповідного структурного підрозділу АТ «Житомиробленерго».

Прохання до споживачів забезпечувати допуск персоналу АТ «Житомиробленерго» для своєчасного виконання робіт.