СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні побутові споживачі! Скористайтесь будь-яким способом передачі показів електролічильників, що запропоновані на сайті Товариства.

Новини / 26.06.2024

Брифінг за участі голови правління АТ «Житомиробленерго» Олексія Шекети та журналістів

*Щодо енергетичної ситуації в регіоні, вимушених відключень електроенергії, необхідності ощадливого її споживання, альтернативних джерел електроенергії, тарифів та інших важливих питань.*

Саме про це йшлося на брифінгу, який відбувся сьогодні на майданчику офіційного медіацентру Житомирської ОВА за участі голови правління АТ «Житомиробленерго» Олексія Шекети та журналістів.

Було окреслено основні проблеми енергосистеми та ситуацію в регіоні. Зупинилися на причинах, що призвели до застосування графіків відключень. І головна причина – це масовані ракетні обстріли енергетичної інфраструктури України (теплових електростанцій, гідроелектростанцій, підстанцій магістральних електричних мереж 330-750 кВ), які посилились з березня цього року. Саме через пошкодження енергетичних об’єктів виник дефіцит обсягу генеруючих потужностей.

Тож, аби зберегти енергосистему доводиться застосовувати вимушені обмеження, зокрема запроваджувати графіки погодинних відключень (ГПВ). Розуміємо, що це доволі непопулярні заходи. Але маємо всі разом допомогти енергосистемі України та з розумінням ставитись до таких вкрай необхідних зараз заходів, а також пам’ятати про необхідність ощадливого споживання електроенергії у цей непростий для всієї країни час.

Енергетики роблять все можливе для покращення ситуації, але люди мають бути готові до можливого збільшення дефіциту електроенергії, адже тоді відключення будуть тривалішими.

Під час брифінгу йшлося про важливість альтернативних джерел електроенергії, особливо в сучасних умовах; проінформовано про посилену підготовку до осінньо-зимового періоду, захист енергетичних об’єктів товариства.

Детальніше у відео: