СПОЖИВАЧАМ
ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ АКЦІОНЕРІВ ТА СТЕЙКХОЛДЕРІВ
ТОВАРИСТВО

































© 2004-2023 Житомиробленерго





   
  Шановні абоненти! Про планові та аварійні відключення Ви маєте можливість дізнатися на сторінці "Відключення електроенергії" або при виклику особового рахунку в кабінеті побутового споживача або в telegram та viber ботах. Для отримання повідомлень про відключення на електронну пошту додайте свій e-mail в кабінеті.  

Новини / 03.07.2024

До уваги споживачів!

У зв’язку із вступом у дію з 01.07.2024 постанови НКРЕКП № 1142 від 19.06.2024, якою внесені зміни до Правил роздрібного ринку електричної енергії (далі - ПРРЕЕ), АТ «Житомиробленерго» повідомляє:

Електрична енергія, яка використовується на об'єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби, зокрема для підприємницької, господарської та незалежної професійної діяльності, надання платних послуг, здійснення нотаріальної діяльності, діяльності дата-центрів, центрів обробки даних, діяльності зі створення віртуальних активів (майнінгу), надання інших платних послуг, у тому числі у сфері сільського зеленого туризму тощо, обліковується за умовною (віртуальною) точкою комерційного обліку окремо та оплачується за відповідними тарифами (цінами) для непобутових споживачів електропостачальника.

Відповідно до вимог пункту 2.3.12 ПРРЕЕ – «У разі споживання електричної енергії на об'єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби побутовий споживач зобов'язаний звернутись до оператора системи із заявою про організацію окремого обліку споживання електричної енергії на непобутові потреби та оформлення акта розподіленої електричної енергії (додаток 11 до договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії). Організація обліку має бути здійснена шляхом створення умовних (віртуальних) точок комерційного обліку для побутових та непобутових потреб з використанням існуючого засобу вимірювальної техніки. Обсяги споживання електричної енергії на об'єкті індивідуального побутового споживача на непобутові потреби визначаються постачальником послуг комерційного обліку розрахунковим шляхом в межах обсягів соціальних нормативів для користування послугами з постачання та розподілу електричної енергії у житлових приміщеннях, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 06 серпня 2014 року N 409 (далі - постанова КМУ N 409). Споживач зобов'язаний надати дані та документи для оформлення акта розподіленої електричної енергії».

Отже, у випадку використання електричної енергії на непобутові потреби на об’єкті побутового споживача, такий споживач зобов’язаний звернутись до АТ «Житомиробленерго» для оформлення додатку № 11 до договору споживача про надання послуг з розподілу (передачі) електричної енергії, а саме Акту розподіленої електричної енергії.